Bildet er en plakat for sikkerhetsdagen. Blå bunn, men sort tekst.

Sikkerhetsdagen 2023

Digi Rogaland og faggruppen for informasjonssikkerhet og personvern inviterer igjen til en innholdsrik fagdag i Sola kulturhus. Bli med!

Publisert : 06.09.2023

– Jeg ser frem til å fylle Sola kulturhus med mange ansatte fra alle rogalandskommunene som er medlemmer i Digi Rogaland, sier Kari Ødegård Aas, faggruppeleder og arrangør.

For fjerde gang arrangerer Digi Rogaland og faggruppen Sikkerhetsdagen. Å sette informasjonssikkerhet og personvern på agendaen bidrar til å øke kommuneansattes bevissthet omkring temaet. Ødegård Aas forteller om et spennende program med dyktige foredragsholdere som skal belyse årets tema - sosial manipulering.

Digitale svindelforsøk som tema

Sosial manipulering er et sikkerhetsangrep, eller digitalt svindelforsøk. Brukt for å lure til seg sensitiv informasjon du sitter på og som kan brukes for å svindle til seg informasjon om deg. Ett eksempel er når uvedkommende får tak i informasjon, som brukernavnet, passord og eks kode for å få tilgang til bankkonto. 

– Når vi jobber mer og mer digitalt innen alle fagområder, og blir det viktigere og viktigere å videreformidle kunnskap om hva som er både fordeler og utfordringer rundt dette, mener Ødegård Aas.

Ny kunnskap fra kjente foredragsholdere 

På programmet står Ruth Østgaard Skotnes fra UiS, som skal snakke om utviklingen av trusselbildet, utfordringer med cyber-fysiske systemer og hvordan dette utfordrer tradisjonell måte å jobbe med sikkerhet på.

Morten Goodwin fra UiA skal snakke om hva kunstig intelligens er, hva betyr det for kommunal sektor og oss som enkeltindivid. Forbrukerrådets direktør Inger Lise Blyverket skal blant annet fortelle om hvordan kommersiell sporing skjer i praksis, og hvilke konsekvenser dette har for enkeltforbrukere, kommunen og samfunnet som helhet.

Ser frem til å samles

I fjor «trollbandt» flere av foredragsholderne publikum, forteller Ødegård Aas. Som også synes det er fint å møtes fysisk i en tid hvor digitale møter er vanlig. Det blir mer virkelighetsnært når en får være fysisk til stede enn å sitte via kamera på PC, mener hun.

Foto av Kari Ødegård Ås

Sikkerhetsdagen har rom til over 400 i salen på Sola kulturhus, og er gratis for medlemskommunene i Digi Rogaland.

– I fjor kom det 200, og jeg tenker at vi topper det i år, sier Ødegård Aas optimistisk, som oppfordrer folk til å melde seg på.

Påmelding via lenken under:

https://tix.no/nb/sola/specialoffer/f5yxohfyvzkro 

Bildet er en plakat for sikkerhetsdagen. Blå bunn, men sort tekst.