Bildet viser hovedinngangen på Universitetet i Agder. Store glassflater, og vi ser noen studenter som går mot inngangen.

Nytt prosjekt om spillbasert opplæring

Digi Rogaland utfordret Rune Andersen, studieprogramleder ved Akademisk e-sport på Universitetet i Agder og studentene hans. Se hva de har funnet på!

Publisert : 17.11.2023

Av: Solfrid Sande

Digi Rogaland, har sammen med Digi Agder, innledet et samarbeid med Universitetet i Agder (UiA) i et prosjekt hvor spillbasert opplæring skal gi nye ansatte kunnskap og innføring innenfor et felt. Prosjektet er en videreføring av Kompetanseløftet, ved å tilpasse programmet til andre ledernivåer og nøkkelpersoner i kommunene. 

Rune Andersen, som er studieprogramleder ved Akademisk e-sport, bachelor ved UiA, forteller at prosjektet Digi Rogaland kom med har gitt dem en real utfordring, som de har tatt. I videoen nedenfor snakker han om prosjektet og viser en første prototype av en spilløsning. 

– Det å konvertere en del rutiner og prosesser som man har i kommunene til spillrelasjon er en stor utfordring, og vanskelig å få til. Men vi har laget en prototype som vi skal vise her, sier Andersen i videoen.

I videoen får vi et innblikk i hvordan en prototype av et spill kan se ut. Andersen forteller at en prototype skal være enkel å bruke, vedlikeholde og skalere opp og ned. Den må ha rett funksjonalitet, sier han og legger til at denne typen spill har mange fordeler. 

– Spill kan enkelt tilpasses, og brukes på mange plattformer. Det gir uendelige muligheter. Jeg håper at dette kan brukes til å tilpasse digitaliseringen og til de nye talentene som kommer ut i arbeidslivet nå, sier Andersen.

Videoen og prosjektet ble presentert på NOKIOS konferansen i Trondheim, av Rune Hauge i Digi Rogaland og representant fra Digi Agder.

Under kan du se videoen hvor Rune Andersen forteller om prosjektet og viser frem prototypen.