
Ny webinarserie fra Digi Rogaland
Digi Rogaland ønsker å styrke kompetansen ute i kommunene innen flere fagområder, og har fått med oss dyktige fagressurser fra KPMG. Les mer og meld deg på!
Digi Rogaland har fått med dyktige fagressurser fra KPMG for å styrke faggruppene innenfor: data, innsikt og KI, prosessforbedring og gevinst, og virksomhetsarkitektur. I vår kommer de fire første webinarene som vi håper skal styrke forståelsen og kompetansen innen fagområdene, ledet av Marie Berge Trondsen, Pål Henrik Hagen og Peder Omenaas.
– Vi håper at disse webinarere skal bidra til etablere gode faggrupper og øke interessen for disse feltene i kommunesektoren. Jeg håper dette er starten på gode fagmiljø i kommunene som bidrar til samarbeid og kompetanseheving, forteller direktør i Digi Rogalad, Rune Hauge.
Digi Rogaland starter med webinarer og vil etablere grupper som kan ha dialog om fagområdene. Prosjekter innen Digi Rogaland som DigiBarnevern og testingen av Fabric vil blant annet bli brukt som caser.
Skal styrke faggruppene
Marie Berge Trondsen utdannet innen organisasjonspsykologi. Hun er metodespesialist på prosessmodellering (BPMN) og på å gjennomføre gevinstanalyse og realiseringsplaner. Marie jobber mye med endringsarbeid knyttet til digitalisering og benytter prosesskartlegging som det primære verktøyet i dette arbeidet. Hun er prosjektleder med fokus på å oppnå reelle gevinster alle nivå. Marie har ledet flere fagnettverk, både i sitt arbeid i Helse Vest og i DigiVestland og leder nå faggruppen for prosessforbedring og gevinstrealisering i Digi Rogaland.
Pål Henrik Hagen leder faggruppen for data, innsikt og KI i Digi Rogaland. Han har en master i økonomi og administrasjon og har over 8 års erfaring fra over 15 data og analyse-prosjekter, og er en erfaren ressurs med lidenskap for dataplattformer, datastrategi, informasjons- og løsningsarkitektur. Pål sin kjernekompetanse er knyttet til rådgivning, design, oppsett og konfigurasjon av dataplattformer, herunder med lakehouse og BI-løsninger tilknyttet virksomhetsstyring og beslutningsstøtte.
Peder Omenaas er utdannet innen jus og it-arkitektur. Han har 18 års arbeidserfaring fra offentlig og privat sektor, og har jobbet som arkitekt og prosjektleder i flere større offentlige prosjekter. Han har hatt et særlig fokus på virksomhets- og forretningsarkitektur, personvern og governance samt prosjektledelse. Han har jobbet mye med integrasjoner mellom organisasjoner og leverandører samt overgangen til sky-baserte løsninger. Peder er nå fagansvarlig for gruppen for Virksomhetsarkitektur i Digi Rogaland.
Webinarene er spesielt designet for å styrke vår felles forståelse og kompetanse og målgruppen er ansvarlige og beslutningstakere innen teknologi og ledelse, og interesserte mederbeidere fra kommunene. Digi Rogaland inviterer også interesserte utenfor Rogaland med via digitaliseringsnettverkene hos KS.
Disse webinarene står på planen før sommeren:
KI og ChatGPT – Hvordan komme i gang?
Lær mer om generativ KI i arbeidshverdagen. Hvordan starter du opp med ChatGPT og bruk av maskinlæring i Microsoft Fabric. Webinaret er 24. mai kl, 10-11
Les mer og meld deg på: KI og ChatGPT - Hvordan komme i gang? | Digi Rogaland
Hvordan jobbe med gevinst?
Målet for webinaret er å skape forståelse for hvordan en jobber med gevinst i digitaliseringsprosjekt. Vi knytter teori sammen med praktiske eksempler fra gevinstarbeid i DigiBarnevern.
Noen tema i webinaret:
- Hvordan henger gevinst sammen med prosess og endringsledelse?
- Hvordan skille mellom gevinsttyper?
- Hvordan finne riktigemottakere av gevinster?
31. mai, kl 10-11.
Les mer og meld deg på: Hvordan jobbe med gevinst? | Digi Rogaland
Data og innsikt – Fokus på Microsoft Fabric
Agenda:
- Introduksjon til komponenter, funksjonalitet og relevant kompetanse
- Fabric versus andre teknologier (f.eks. Azure Databricks, DBT, Snowflake etc.)
- Kort presentasjon av Fabric use-caser fra DIGI Rogalands samarbeid med Bouvet
7. juni, 10-11.
Les mer og meld deg på: Data og innsikt – fokus på Microsoft Fabric | Digi Rogaland
Hvordan dokumentere og analysere prosesser
Målet med webinaret er å skape en forståelse for:
- Hva er prosess?
- Hvordan kartlegge og dokumentere arbeidsprosesser?
- Hvordan analysere prosesser?
- Hva er sammenhengen med prosjektmetodikk?
14. juni, 10-11.
Les mer og meld deg på: Hvordan dokumentere og analysere prosesser | Digi Rogaland
For mer informasjon, ta kontakt med Rune Hauge, direktør i Digi Rogaland rune.hauge@stavanger.kommune.no