
Feiret oppstart av nytt fagsystem
Randaberg er første kommune ut i Digi Barnevern-prosjektet. Fredag var det feiring med snorklipping hos barneverntjenesten.
Som den første av 19 samarbeidskommuner med 13 barneverntjenester, har Randaberg tatt i bruk Visma Flyt barnevern som nytt fagsystem. Fra 20. februar var systemet i drift etter at Visma brukte tre dager på å migrere all data over til det nye systemet for tjenestene i Randaberg og Kvitsøy. For å forberede de ansatte ble det gjennomført e-læring, og nå jobber de med å sette seg inn i det nye programmet.
– Nå er vi endelig i gang med det nye systemet. Brukervennlighet var den viktigste faktoren i anskaffelsen, så jeg håper Visma Flyt barnevern lever opp til forventningene, sier Anita Håversen, som også er innleid ressurs i prosjektet i Digi Rogaland. Hun forteller om gode prosesser både internt i kommunen og i samarbeidet med Digi Rogaland.
– I regi av Digi Rogaland har vi delt de 13 kommunene inn i fire samarbeidsgrupper basert på når de skal i drift, og jeg leder denne prosessen her. Her deler vi tips, erfaringer og dokumentasjon. Nå har jeg enda mer å dele med de som skal i gang fremover, sier Håversen.
Bedre arbeidsflyt og samhandling
Det nye systemet legger til rette for enklere samhandling med ulike aktører og brukere av tjenestene. Systemet skal også videreutvikles med ny funksjonalitet. Barnevernleder i Randaberg, Lene Langseth Hesselberg, er godt fornøyd med utviklingen.
– Vi har et godt barnevern i Randaberg. Med det nye fagsystemet kan vi utnytte ressursene enda bedre og forenkle arbeidsflyten. Da kan vi bruke enda mer tid og ressurser på den viktigste oppgaven – å sørge for at sårbare barn og ungdom i kommunen får den støtten de trenger, sier Hesselberg.
Kommunesamarbeid gir store gevinster
– Vi har stort utbytte av samarbeidet med de andre kommunene. I ledernettverket deler vi felles maler og opplæringsopplegg. Det er en stor fordel at vi alle gjør dette på samme måte, sier barnevernlederen fornøyd.
– Jeg tror de andre kommunene vil dra nytte av våre erfaringer, og av systemet Anita har utviklet for de som skal i gang, sier Hesselberg, og gir Håversen ros for innsatsen i prosjektet.
– Bare anskaffelsen alene er gull verdt for oss i Randaberg. Hadde vi gjort dette alene, måtte mange i kommunen vært involvert. Nå jobber vi sammen med de andre kommunene om ROS-analyser, DPIA, gevinster og kommunikasjon, forteller Lene Tamburstuen, som også har vært en del av arbeidsgruppen.
Flere kommuner klare for oppstart
Neste uke skal Vindafjord og Etne ta i bruk systemet, etterfulgt av Bjerkreim, Gjesdal og Sola. Sandnes planlegger oppstart i slutten av mars. De øvrige kommunene følger på i puljer etter dette.
Prosjektleder i Digi Rogaland Christine Sandvold er glad for oppstarten i Randaberg, koordineringen og kunnskapsdelingen som skjer i prosjektet. Snart er også digitalt prosjektrom klar til bruk, med DigiBarnevernsprosjektet som først ut.
– Vi håper den videre utrullingen av systemet i kommunene går fint, og at samarbeid om praktisk tilnærming til gevinster og oppfølging av disse, bidrar til bedre og mer effektiv innføring og nytteverdi av nytt system, sier Sandvold.