
Disse skal jobbe med e-helse i Digi Rogaland
Nylig samlet Arve Ubøe Rohde rogalandskommunene til nettverkssamling for e-helse. Her presenterte han også det nye e-helseteamet i Digi Rogaland.
KS har lagt e-helsearbeid til de regionale digitaliseringsnettverkene og Arve Ubøe Rohde, kontaktperson for e-helse i Digi Rogaland, har nå et team med dyktige fagpersoner klar til innsats. På samlingen fikk de 45 kommunerepresentantene bli nærmere kjent med de frikjøpte ressursene som skal støtte dem i arbeidet som skjer i kommunene.
– Vi er et team på ni personer som til sammen utgjør i underkant av tre årsverk. Det fine er at vi har fått en bred sammensetning, både på kompetanse og erfaring. Og vi kommer fra fem ulike kommuner, som jeg tenker er et stort pluss, forteller Arve Rohde.
Fra venstre, Irene Haugland, Arve Ubøe Rohde, Mari Brynildsen, Paula Nordbø, Berit Immerstein, Eva Tone Fosse, Ruth Økland, Kristine Skjøthaug og Hannah Henrichsen.
I løpet av oktober vil det komme mer informasjon om teamet på Digi Rogalands nettsider.
– Det er mange roller og oppgaver som skal fordeles, og vi må få avklart hvordan vi best koordinerer aktivitetene med kommunene, forteller Rohde.
Innførte løsninger og ny pasientjournal
Forbedringsarbeid, ny pasientjournal og økt bruk av digitale løsninger ble også ivrig diskutert i Stavanger på nettverksamlingen. Anskaffelse av ny pasientjournal for alle kommunene i fylket er et tema som engasjerer stort. Derfor var det naturlig at dette fikk god tid på agendaen for samlingen.
– Her er det viktig at vi får med alle kommunene. Det er så mye å spare på å gjøre dette sammen, og det legger et godt grunnlag for det videre samarbeidet. Her har vi muligheten til å bli gode sammen, mener Rohde.
Selv om det er minst et år til de første kommunene får ta i bruk ny pasientjournal, er det likevel mange ting kommunene kan begynne å forberede allerede nå. Dette var tema for kafédialogen torsdag ettermiddag. Da ble det også diskutert problemstillinger rundt pasientvarsling på sykehjem, lokaliseringsteknologi og kameratilsyn for hjemmeboende.
Ønsker mer samarbeid
Det er tydelig at kommunene ønsker helt praktisk samarbeid om alle løsningene som brukes på tvers av kommunene, forteller Rohde.
– Dette vil e-helseteamet i Digi Rogaland følge opp utover høsten. Så må vi se om det blir gjennom lokale workshops, deling av rutiner på teams – eller andre metoder som blir nyttige for kommunene.
Dag to hadde overskriften “Hvordan drive forbedringsarbeid innenfor de rammene vi har?” Deltagerne hadde dagen før diskutert potensialet og mulighetsrommet som finnes med den teknologien vi allerede har tilgjengelig.
På fredagen fikk de hjelp av foredragsholder Irene Grastveit, til å se hvordan deres personlige egenskaper, evner og fagkunnskap kunne brukes for å lykkes med å få sine kolleger og organisasjoner med på forbedringsreisen.