Digi Trøndelag inviterer andre digi-nettverk med på workshop

I januar er det oppstart for workshopserien: hvordan jobbe målrettet med å bli mer datadrevet? Les mer og meld deg på!

Publisert : 05.01.2024

DigiTrøndelag holdt en workshopserie i 2022/2023 om hvordan offentlige ansatte kan ta i bruk en metode fra Stor Britannias Office of Data Analytics for å ta databaserte beslutninger om tjenester. I januar 2024 starter Digi Trøndelag opp med workshopserien i regi av fellesprosjekt Data:Kraft, «Verdiskaping med data og KI som verktøy». 

Digi Trøndelag utvider nå de digitale kursene i januar til samtlige digi-nettverkene.

- Digi Trøndelag ønsker at så mange som mulig skal få lære en enkel måte å forstå grunnlaget for å jobbe mer datadrevet, forteller Ley Muller, programleder for Digi Trøndelag. 

Ved å delta på workshop vil deltakerne få økt bevissthet rundt hva som kreves og, ikke minst, hva som kan være utfordrende. Vi ønsker at de skal bruke egne utfordringer og reflektere rundt dem.

Workshop for kommuneansatte

Målgruppen: Workshopen er åpen for ansatte på alle nivå og i alle roller. Den viktigste kvalifikasjonen er at du har interesse for eller er nysgjerrig på hva som er en god måte å definere problemstillinger på når man ønsker å jobbe mer datadrevet. Du ønsker også å lære hvordan å kartlegge og håndtere eventuelle hindringer mot å løse problemstillingen.

 Hva betyr en "problemstilling"? Eksempel: Det er mange lisenser som er ubrukte og som likevel koster penger for enhetene. Dette oppstår når en person har lisens og tilgang, men den ikke brukes. Hvis vi kunne se hvilke lisenser som ikke er i bruk, kunne vi tilby disse til andre og gjenbruke/ omplassere lisenser, og dermed redusere kostnader i millionklassen (over år).

De to fasilitatorene er veldig dyktige og hyggelige - en data scientist og en tjenesteutvikler som jobber både med HR og IT. 

Les vedlegget for påmelding og mer informasjon.

Påmelding Workshop: Hvordan jobbe målrettet med å bli mer datadrevet? (google.com)

Hvordan jobbe målrettet med å bli mer datadrevet (1).pdf

Deltakelse er gratis.