h

Let’s Work Together

hello@makoto.com

m. Conference

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
+1 312 749 8649

Phishing betyr at noen prøver å lure deg til å gi fra deg personlig informasjon. Gjerne ved å sende falske e-poster som ser ut som de kommer fra noen du stoler på.

Det svindlerne prøver å fiske fra deg, er ofte personnummer, bankkontoinformasjon eller brukernavn og passord som du har på jobb eller til flere nettjenester. Dataene de innhenter brukes ofte til ID-tyveri, utpressing og svindel, eller videreselges til andre kriminelle som misbruker informasjonen. Svindlerne spiller gjerne på fristelse, frykt eller tillit for å oppnå den handlingen de ønsker. Svindlerne kan også ringe fra falske telefonnummer, utgi seg for å være noen helt andre og be om personopplysninger (spoofing).

Dette er opplysninger du normalt bare vil gi til tjenester eller personer du stoler på, slik som banken din eller en offentlig tjeneste. I de aller fleste tilfellene er målet økonomisk vinning.

Har du gått i fella er det viktig at du skifter passordet med en gang, spesielt der du har din epost konto. Andre gode råd finner du på NorSiS sin nettside: Phishing – Nettvett.no