h

Let’s Work Together

hello@makoto.com

m. Conference

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
+1 312 749 8649

* Lenke til opptaket finner du nederst på siden.

Rekken av internkurs fortsetter med kurset Datasjø – Et verktøy for innovasjon og digitalisering med kursholder Eva Jenseg.

Det er et prioritert område i strategien til Digi Rogaland å styrke den digitale kompetansen. Kursene vil bli tatt opp og vil være tilgjengelige på Teams området for medlemskommunene.

Kurset vil ta for seg hvordan en datasjø er et verktøy for tjenesteinnovasjon, effektivisering, læring, planlegging, utforsking av muligheter og et viktig grunnlag for maskinlæring og kunstig intelligens. 

Gevinstene ved bruk av stordata er mange, og utnyttelse av data åpner for nye muligheter å løse oppgavene på. En datasjø kan derfor komme til nytte når vi i kommunal sektor skal løse de store samfunnsutfordringene innenfor samfunnssikkerhet og beredskap, ungt utenforskap, demografisk utvikling og klima og miljø.

Datasjøen vil også gjøre det mulig å tilgjengeliggjøre og strukturere store mengder data på en slik måte at det i større grad kan tilrettelegges og utnyttes for innovasjon, analyse og deling av data. 

Informasjon

Dato: 30. april
Tid: 11:30
Digitalt møte

Dette vil kurset handle om

  • Hva er datasjø?
  • Hva kan kommunene bruke datasjø til? Og hva er gevinstene?
  • Datasjø og IT sikkerhet 
  • Hvilke muligheter kan dette gi for Digi Rogaland?

Det blir anledning til å stille spørsmål til slutt

Foredraget ble tatt opp, og er lagret på Digi Rogaland sitt fellesområde.