h

Let’s Work Together

hello@makoto.com

m. Conference

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
+1 312 749 8649

– Nå må du fornye abonnementet ditt hos oss. 

Omtrent sånn begynner enkelte e-poster vi får fra leverandører av strømmetjenester. Og lydige som vi er, oppdaterer vi selvfølgelig kortinformasjonen. Men er du helt sikker på at det faktisk er din strømmeleverandør  som er avsenderen?  
  
Det går stadig lengre tid mellom hver gang vi får  e-poster som er oversatt med Google-translate, som forteller at vi har vunnet 21 millioner dollar. Tyvene har funnet ut at de må legge mer arbeid i svindelforsøkene sine. De har begynt å bruke mye tid og krefter på å etterligne e-poster fra store aktører. De kan kopiere banken din, forsikringsselskapet, eller en strømmetjeneste. De utgir seg for å være aktører vi kjenner og stoler på.
  
For når fredagskvelden omsider kommer, og du endelig har funnet ullteppet, stearinlyset og sofaen – det er kanskje da det passer minst at noen minner deg om at betalingsinformasjonen må fornyes. Du plotter inn kortinformasjonen din i full fart, for å ikke miste tilgangen til favorittseriene dine.  
  
Men er e-posten sendt fra den du tror det er? 

Svaret finer du ofte i avsender-adressen. Er det fra noreply@netflix.com – eller fra netflix1989@no-reply.com? Det tar noen sekunder ekstra, men bankkontoen din blir glad om du investerer litt ekstra tid.